torstai 27. tammikuuta 2011

Ihanuuksia

Muutama pukuihanuus vielä illan ratoksi :)
Olen huomannut bongaavani jatkuvasti silmää miellyttäviä pukuja Sacha Novian mallistoista. Tässä muutama ihanuus

Tämä on ensimmäinen oikeasti pysäyttänyt puku, johon palaan uudelleen ja uudelleen. Rouhea :D

Mustaa on vähän, mutta mielettömän kivasti toteutettuna

Ihana! Ilmeisesti pidän mustavalkoisuuden lisäksi myös tyllistä, kun sitä löytyy melkeinpä joka puvusta, jota tarkastelen erityisellä mielenkiinnolla.

Kiva :) Ja musta tuossa vyötärön kohdalla voisi vaikka vähän aiheuttaa laihdutusefektiä :D

Mutta kuka on Sacha Novia, miksen löydä nettisivuja noille puvuille. Kaikki kuvat löytyvät vain jostain blogeista. Enkö vaan osaa?

Inspiraatiokuvia

Tämmöistä tänne talteen ja ihmeteltäväksi :)


keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pispalan Haulitehdas

Käytiin ekaa kertaa tänään meidän juhlapaikalla, Pispalan Haulitehtaalla. Jännitti. Varasinhan paikan marraskuussa sokkona, kun taisi jo vähän ahdistus iskeä, että me ei löydetä mitään kivaa paikkaa - ja tuoltakin oli jo varattu meidän alkuperäinen toivepäivämäärä. Pari kuukautta olen nyt ehtinyt miettiä, onko Haulitehdas sittenkään se oikea. Onko se liian pieni? Tai onko se meidän tyylinen?

Haulitehdas ei pettänyt. Tuli tosi hyvä mieli - ja melkein itku heti ovella, ja onnenkyyneleitä siis ehdottomasti :D
Sali ei ollut niin pieni kuin olin pelännyt. Liikaa tilaa siellä ei ole, mutta saadaan kaikki varmasti mukavasti istumaan ja jää tilaa myös tanssahdella. Ja paikka on kyllä varmasti tunnelmallinen, kun täytetään se kynttilöillä.

Sulho (joka oli myös käynnin jälkeen isosti positiivisella mielellä ja innoissaan paikasta) otti kuvia:



tiistai 25. tammikuuta 2011

Syvällistä valokuvauspohdintaa

Jossain vaiheessa olen jo mielessäni päättänyt, että meille tulee häihin dokumentaarinen valokuvaus. Olen ihastellut pitkät ajat ammattivalokuvaajien hääkuvagallerioita, lukenut dokumentaaristen kuvaajien kertomuksia ja miettinyt oikeaa kuvaajaa juuri meille. Budjettiin tuntuu vain olevan hirmuisen hankalaa sovittaa niitä ammattilaisia, jotka samantien olisin valmis ottamaan meidän päivää kuvaamaan. Ja vaikka olen lukenut pelkästään positiivista ammattilaisen tekemästä dokumentaarisesta kuvauksesta, silti mietityttää. Eniten ehkä se, että olenko sokaistunut kauniista esimerkkigallerioista. Kun siinä kuvissa sitten oikeasti ollaankin me, kaksi ihan normaali tallaajaa, jotka eivät ole koskaan valokuvissa viihtyneet ja hymykin on vähän vinonpuoleinen. Entä jos petyn? Kuvittelenko liikoja? Varsinkin ne "potretti"kuvat miljöössä kauhistuttaa. En minä osaa olla valokuvissa! Osaako kuvaaja ehdottaa oikeat paikat ja asennot ja systeemit, niin että me olisimme parhaimmillamme? Kuinka pökkelöstä saa sulavan? :D

Olen päätynyt pohdinnoissani siihen, että me ja meidän rakkaus on ammattivalokuvaajan arvoinen. Tottakai. Kun kalusto ja ammattitaito ovat kohdallaan, saa varmaan meistäkin normaaleista, ei-malleista ihan kauniita kuvia. Se olisi minun toiveeni. Tärkeintä on ne pienet hetket ja yksityiskohdat hääpäivässä, jotka taatusti ovat tallentamisen arvoisia. Ilmeet, tunnelma, katseet - sillä niitä ei taatusti meiltä puutu

Mimo tahtoo kuvaajaksi Juhan.

maanantai 24. tammikuuta 2011

Pitopalvelu varattu \o/

En malttanut :)
Varasin tänään meille pitopalvelun. Perustin valinnan aivan täysin Naimisiin.info-foorumin kokemuksiin ja kehuihin paikasta. Plussaa on myös se, että Haulitehdas on heille tuttu paikka ja hinta sisältää kaikki pelit ja rensselit.

Nautimme siis häissämme Tilisanssin pöperöitä.

sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Hyvä ruoka, parempi hääjuhla

Olen edelleen iloisesti sekaisin suunnitellut kaikkia hääasioita - ehkä päällimmäisenä pitopalvelua, valokuvaajaa sekä häiden teemaa ja somistusta.

Meidän häissä ruokaa pitää olla paljon ja sen pitää olla superhyvää (ihan kuin muiden häissä ei näin tulisi olla...). Tällä hetkellä mielessä on aika perushääruokaa: yksinkertaistettuna salaatteja, kalaa, lihaa ja kiva kakku. Jostain syystä haluan välttämättä kananmunanpuolikkaita (!!!) ja lämpimiä uunijuureksia ja piirakoita. Esim. jotain tällaista:


vihreä salaatti
kana(pasta)salaatti
sienisalaatti
tomaatti-mozzarella-salaatti

kananmunanpuolikkaat
kylmäsavulohi / graavilohi
loimulohi / savulohi

paistia/sisäfilettä + tumma kastike
täytetyt paprikat / uunijuurekset
lihapyörykät
keitetyt perunat / lohkoperunat

piirakat

kakku
karpalojäädyke

Itse kun en ruoasta paljon muuta ymmärrä kuin että se on hyvää, saa jäädä lopullinen menu pitopalvelun luovuuden varaan, mutta onpahan jotain pohjaa :)
Pitopalveluvaihtoehtoja olen katsellut muutamia. Todennäköisesti tarjouksen pyydän seuraavista (jos en suoraan varaa Tilisanssia):
Tilisanssi
Kaksi kölviä
Padat&Pidot
Souper Catering

Nam! Nälkä.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Hääpainajainen vol. 1

Näin ensimmäisen hääpainajaisen muutama yö sitten. Eikä se ollut sitten mitenkään viattomimmasta "buhuu, ruoka loppui ja mekko repeentyi" päästä.

Suunnittelimme häitä. Pyysimme ammattilaisia hoitamaan sitä sun tätä häissä. Ajan kanssa jokainen heistä löytyi murhattuna. Tämä tuntui vähän oudolta, mutta asiaan ei kiinnitetty huomiota vaan jatkettiin hääsuunnitteluja. Viimeisenä pyysin hyvää bussikuski-ystävääni hoitamaan kuljetuksen kirkolta hääpaikalle (hän oli BB-Ville :], en tunne Villeä, enkä bussikuskeja). Hän kävi sitten ajeluttamassa meitä syrjäisillä ja pimeillä hiekkateillä, kuin näyttääkseen, että osaa ajaa linja-autoa. Homma toimi ja sovittiin, että hän hoitaa kuljetuksen. Vähän ajan päästä kävi ilmi, että hänetkin oli murhattu. Unessa tuntui, että elämäni hajosi sillä hetkellä, itkin aivan hysteerisesti - ja sitten heräsin. Aivan kamalaa. Herätin sulhon ja piipitin pahasta unesta. Sydän kurkussa ja BB-Villen ruumis verkkokalvoille piirtyneenä yritin jatkaa nukkumista.

Mistä näitä tulee?! :/

perjantai 7. tammikuuta 2011

Häämarssi

Loman kunniaksi olen tänään itkeä tihrustanut kuuntelemalla puoli päivää erilaisia häämarsseja. Oih! Ei lupaa hyvää kun jo nyt kyyneleet valuu, mitä onkaan odotettavissa kirkon käytävällä H-hetkellä.
En osaa päättää olenko perinteinen vai haluanko jotain ihan muuta. Vanhemmillani taisi olla perinteisesti Kuulaa ja Melartinia, samoin siskollani oli Melartinin Prinsessa Ruusunen sekä tulomarssina todella ihana Elgarin The Land Of Hope And Glory. Pikkuisen tekisi mieli kulkea samoja jälkiä ja valita samoja teoksia. Tarkoituksena kuitenkin niin, että alttarille mennessä soisi arvokas ja rauhallisempi kappale ja poistuessa sitten iloa ja mahtavuutta.

Seuraavat kipaleet koekuuntelutan sulholla, kun se malttaa istahtaa kuuntelemaan :)
Alttarille:
  • Kuula: Häämarssi
  • Clarke: Trumpet Voluntary
  • Elgar: The Land Of Hope And Glory
  • Pachelbel: Kaanon D-duuri
... ja sieltä pois:
  • Melartin: Juhlamarssi
  • Hakanpää: Trumpettisävelmä
  • Verdi: Juhlamarssi oopperasta Aida
Suurimmat kyyneleet aiheutti kuitenkin Walking In The Air Lumiukko-animaatioelokuvasta. Entäs jos alttarille kävellessä joku soittaisikin sitä pianolla, ehkä viulun kera. Sopisi minusta talvihäihin ihanasti *huokaus* ♥
Youtube-linkki: Walking In The Air

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pukuhaaveiluja

Olen ihan pikkuisen kurkistellut hääpukuja... valikoimaa on isosti, mutta kaikki puvut näyttävät samalta - esim. lähes kaikki ovat olkaimettomia!!! En halua lähteä tunkemaan muotojani olkaimettomaan pukuun ja pursuilla ikävästi. Ja vaikka laihdutusoperaatio ottaisikin tulta alleen ja tuloksia tulisi, en tuntisi oloani ollenkaan itsevarmaksi olkaimettomassa puvussa. Miksei kauden 2011 puvuissa näy vaikutteita Prinsessa Victorian u-p-e-a-s-t-a puvusta?! Se yläosa on niiiin kaunis ♥ Eikös?


Tuommoinen minullekin (Ja tuommoinen kauneus ja tuommoinen mies :P)

Kokovalkoista pukua en halua. Siinä pitää olla mustaa enemmän tai vähemmän. Jos löydän unelmapukuni olkaimettomana, täytyy piilottaa allit sitten pienellä bolerolla. Alaosa saa olla semimuhkea. Tällä hetkellä tykkään ehdottomasti eniten ao. Special Day -malliston puvusta nimeltään Kalika.

 Mustat koristelut on tosi jees! Tuossa kun olisi Victorian puvun yläosa vaikka tuollaisella mustalla kirjailulla, niin avot - ostaisin pois.

Tämä puku on myös superkaunis, Special Day Neema:
Pitänee uskaltautua joskus ihan sovittelemaan. Onneksi Morsiusgalleria, josta siis saa Special Day-pukuja on Tampereella :)

Vuosi 2011

Vuoden 2010 akenda oli ostaa ensimmäinen, oma koti ja sisustaa se kauniiksi.
Vuoden 2011 tehtävänä on suunnitella häät ja säästää rahat niihin.
Vuonna 2012 sitten päräytetään naimisiin ja ihmetellään jatkoa.


Talo on ostettu ja sisustettu suurinpiirtein siihen malliin kuin oli suunniteltu. Se on Koti ♥
Nyt sitten oikeasti on aika suunnitella häitä!
Väänsin eilen hääbudjetin alkua. Sain kepeästi suunniteltua jo 4000 € laskun, josta puuttuvat vielä mm. pitopalvelu, valokuvaaja ja kaikki koristelut. Hehheh. Rahaa on tosiaan siis syytä säästää. Toivottavasti työkuviot menevät niin, että on mistä säästää.

Jouluna käytiin Kangasalan kirkossa ja herranjestas se on kaunis! Niin kaunis, että mietin tosissani, josko sittenkin siellä eikä Tuomiokirkossa. Päädyttiin kuitenkin Tampereen tuomiokirkkoon jo ihan sen takia, että se on maantieteellisesti helpompi.
Sulho on vielä kiinni päivämäärässä 21.1.2012 ja varasi varmuuden vuoksi meille kirkon sille päivälle klo 14 :) "Jos kuitenkin tulisi peruutus sille päivälle Haulitehtaalta tai jos löytyykin joku kivempi paikka". Kyllä minäkin mieluummin menisin tuolla päivämäärällä naimisiin, mutta olen jo luopunut toivosta. Tampereella on yllättävän vähän tunnelmallisia paikkoja ilman puolipaneeleita *puistatus*