perjantai 30. joulukuuta 2011

57 päivää

Joulu oli ihana. Aaton vietin äitin ja isin kanssa Itä-Suomessa kotikotona. Luntakin satoi niin, että saatiin valkoinen joulu ♥ (tapaninpäivänä maisema sitten koostuikin taas vihreästä nurmikosta). Sisko perheineen majoittui tapaninpäivästä alkaen saman katon alla ja myös mies tuli maanantaina Itä-Suomeen. Syötiin hirmuisesti, pelattiin ja laulettiin. Laatuaikaa! Hurjaa oli Itä-Suomesta lähtiessä todeta, että niin.. nähdään sitten helmikuussa hääviikolla. Mieskin myönsi, että nyt alkoi jännittämään.


Kuva: Mile High Bride

Kun häihin on aikaa se reilu kuukausi (argh!), kuuluisi NytJustHeti-hoidettaviin asioihin kaikki tekemättä olevat asiat. Yritän kuitenkin malttaa olla stressaamatta ja hoitaa asioita yksi kerrallaan ilman suurempia kauhunsekaisia tunteita (mahdotonta?). To do -listan kärjessä nyt kuitenkin komeilee palaveri pitopalvelun kanssa. Se on saatava hoitumaan heti alkuvuodesta. Sulhaselle olisi myös ihan kiva löytää jotain päällepantavaa ja minullekin joku bolerontapainen sekä asusteet. Näiden jälkeen tärkeimpänä tulee kimpun, vieheiden ym. kukkien tilaus sekä esimerkkikuvien kerääminen valokuvaaja-palaveria silmällä pitäen.

Naimalupa kolahti aatonaattona postiluukusta, joten naimisiin todennäköisesti päästään, vaikka joku pikkujuttu jäisikin tekemättä. Todistuksen kanssa tuli lappu sukunimen ilmoittamisesta. Ja huomenna se vihdoin selviää, mikä meistä tulee! Vuosi loppuu ja samalla miehen vuosia kestänyt pohdinta sukunimiasiassa. Iiih! Sitten alkaa armoton uuden sukunimen harjoittelu :]

lauantai 17. joulukuuta 2011

Kuulutukset ja stressi

Kävimme torstaina pistämässä avioliiton esteiden tutkinnan vireille. Hui, kuinka virallista! :] Toimiston täti ei kysellyt henkkareiden perään, joka vähän ihmetytti. Me oltaisiin voitu kai hankkia kuulutukset kelle tahansa. Tällä kertaa mentiin kuitenkin ihan omilla nimillä. Avioliittoaikeemme kuulutetaan Tampereen tuomiokirkossa sekä kotikaupungissani Itä-Suomessa sunnuntaina 8. tammikuuta. Huomenna mennään jo fiilistelemään vihkikirkkoon kauneimpien joululaulujen varjolla. Ihanaa!

Tampereen tuomiokirkko | Kuva: Pasi Nokelainen


Ensi viikolla häihin on tasan kaksi kuukautta. Sen jälkeen voi sanoa, että häihin on reilu kuukausi. Se kuulostaa niin järkyttävän vähältä ajalta, että takaraivossa tykyttää vain kaikki tekemättömät asiat. Ja niitä on paljon. Keskityin niin paljon kutsujen maailmalle saattamiseen, että en kyennyt mihinkään muuhun. Ja nyt kun kutsut lähti, olen halvaantunut. Huoh, oltaisiinpa jo naimisissa.

tiistai 13. joulukuuta 2011

Iiiiiiiik!

Meidän kutsut on todistettavasti jo menneet ainakin osalle ihmisistä. Iiiiik!

Ja ensimmäinen ilmoittautuminen on jo saatu. Iiiiik, iiiiiik!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Meidän Päivä


Meillä on tänään miehen kanssa 8 vuotta aikaa siitä, kun nähtiin ensimmäisen kerran toisemme livenä. Tänään olemme myös olleet 2 vuotta kihloissa. Ja vielä 75 päivää ja olemme aviopari. Juhlapäivän kunniaksi möllötellään sohvalla ja tuijotetaan joku leffa ja hymyillään ja pussaillaan. Jee!

Kuva: Viera Photographics


Meidän Päivän kunniaksi vein myös aamulla vihdoin kutsut postiin. Pyysin kauniisti postitätiä, josko kaiken joulukiireen keskellä kuoret saisivat käsinleimauksen, eivätkä joutuisi koneiden raatelemiksi. Täti lupasi tämän, katsotaan miten käy. Vitsailin miehelle, että nyt alkaa olla myöhäistä perua avioliittoaikeita – tai ainakin on isompi selittäminen sukulaisille ja ystäville. Jännä juttu, mutta edes minä (joka voi äkkipikaistuksissaan ajatella jos mitä), en ole kertaakaan edes leikkinyt ajatuksella häiden perumisesta. Mä oon odottanut tätä niiiiin kauan.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Kutsu

Tämä on ehkä sadasmiljoonas kutsuja koskeva postaus, mutta onneksi näitä ei tule enää tämän jälkeen (kuin ehkä yksi).
Kutsut ovat siis valmiit. Ja ne ovat minulle superrakkaat. Olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen, ihanaa saada jotain konkreettista valmiiksi!
Kutsun suunnittelussa on ollut mukana Hey Look, jonka käsialaa on itse kutsuosa. Samaisen yrityksen leidit toteuttivat minun ideoideni pohjalta juhlainfo-osan. Kartan suunnitteli sulhanen ja koko homman kursin kasaan sisko-kaason ja äitin kanssa.








Ja se viimeinen kutsuihin liittyvä postaus on varmaan helpotuksen huokaus, kun kutsut on tiputettu postin huomaan. Jokunen osoite puuttuu vielä ja se lahjalista. Argh!

perjantai 2. joulukuuta 2011

Varmistelua

Mielenrauhani tukemiseksi, soitin eilen seurakuntaan ja varmistin kirkon varauksen. Selkeästi huolestani huvittunut virkailija kertoi helpottavan uutisen, oikea kirkko oli edelleen varattu meille oikealle päivälle ja oikealle kellonlyömälle. En edes uskalla ajatella, mitä olisin tehnyt, jos näin ei olisi ollutkaan. Mies soitti vastavuoroisesti juhlapaikkaan ja sekin oli meille varattu. Puuuh.

Kutsut saavat siis lähteä, paikat on varmistettu. Loppujen kutsujen askartelu tapahtuu viikonloppuna tai maanantaina, riippuen siitä milloin saan sisko-kaason kylään. Äiti ja isikin tulevat viikonloppuna Itä-Suomesta käymään, joten jospa joku päivä vähän häähömpötettäisiin perheen naisten kesken. Pukuakin voisi taas kokeilla ♥

Kutsuun liitettävä kartta saatiin miehen kanssa valmiiksi keskiviikkona ja se on nyt painossa. Kartasta tuli kaikessa pakollisuudessaan yllättävän kiva. En nyt tiedä, onko se täysin Tampere-ummikolle tarpeeksi informatiivinen, mutta se on kutsun teeman mukainen ja yllättävän tyylikäs - eli ajaa asiansa.