tiistai 28. kesäkuuta 2011

"Morsiandieetti"

Kuva: http://www.bridalwave.tv/


Sain vihdoinkin jostain inspiraation alkaa hiukan tarkkailemaan syömisiäni, liikkumaan enemmän ja etenkin laihtumaan ennen häitä. Odotin laihdutusinspiraation alkamista reilut puoli vuotta, takaraivossa ajatus, että haluan olla häissä kauniimpi (=laihempi) ja kiire tulee jos ei kohta aloita. Nyt aloittaminen kävi kuin vaivihkaa, en tainnut tehdä mitään erikoista päätöstä asiasta. Painoa olisi pudotettavana paljon, mutta tyydyn vähempäänkin ja olen onnellinen jokaisesta lähtevästä kilosta. Yritän olla ottamatta stressiä :) Hääpukuja pitäisi alkaa sovitella viimeistään loppukesästä, ja siihen mennessä haluaisin pois kymmenisen kiloa.

Nyt - kahden viikon jälkeen - paino on tippunut noin kolme kiloa. Eniten huvittuneita hihkaisuja ja hymyjä ovat kuitenkin aiheuttaneet kasvaneet hauikset :D Uuuh, olen varsinainen bodari!

Operaatiooni kuuluu kevyt, säännöllinen ruokailu. En kiellä itseltäni herkutteluhetkiä, mutta yllättävän vähän olen niitä kaivannutkaan. En halua pilata yhdellä suklaapatukalla hyvää hikitreeniä. Salaattia, kasviksia, ruisleipää (olen vetänyt ennen napaani niin paljon vaaleita pullamössöleipiä, että ihan kauhistuttaa), kanaa, kalaa, keittoja ja naturdiet-patukoita ja -juomia (nam). Näin kesällä raikkaat salaatit ovatkin maistuneet hyvin! Lisäksi juon vettä päivittäin vähintään kolme litraa.

Liikunta on aina ollut minulle tosi vaikeaa. En tykkää yhtään ryhmäliikuntatunneista, pallopeleistä tai juoksemisesta, kävelykin on hirmuisen hidasta ja tuntuu turhalta. Vaativan liikunta-makuni on tyydyttänyt Nintendo Wii. Oi onnen päivää, kun pääsen huhkimaan Wii Fit -pelin kuntonyrkkeilyä, rullalautailua tai hula-vanteen pyöritystä. Ja koska lähtötasoni on niin surkea, saan hyvän hien päälle, kun otan pelit tosissani. Hullareilta ostin joskus Wii Active -pelin, jonka 30 päivän kunto-ohjelmaa olen tehnyt säännöllisesti. Ja jos yhdelle päivälle suunniteltu treeni ei tunnu riittävän, teen sen kaksi kertaa. Ja hiki lentää! Joululahjaksi saimme anopilta gymstickin, jolla olen myös huitonut menemään – toimii!
Innostusta liikuntaan pitää yllä sykemittari, jota on ihmeellisen kiva kurkkia ja seurata kalorien kulutusta. Myös Heiaheia-sivusto auttaa tavoitteessa pitää liikunta säännöllisenä osana elämää. On pakko tehdä edes jotain, että saa lisätä liikuntasuoritteita Heiaheiaan :)

Pitäkää peukkuja, että innostus liikuntaan ja terveelliseen syömiseen jatkuu häihin asti – ja etenkin sitten rouvana!

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sulla täällä:) Vasta löysin tämän. Omat häät tulossa 21.1.12 Helsingissä. "Isot" asiat hoidettu ja hommattu mutta nyt pitäisi alkaa kiinnittää huomiota detaljeihin:)Kauniit häät tulossa teille ainakin blogin perusteella! (PS. Stockkan kirjaimet oli mahtava idea!)

    Tsemppiä "morsiandiettiin"!

    VastaaPoista
  2. Hoi SwissAnde, kiva kun löysit tänne :)

    VastaaPoista