perjantai 22. heinäkuuta 2011

P niinkuin pukustressi

Alan päivä päivältä stressata enemmän hääpuvustani - tarkemmin sanottuna sen puuttumisesta. En ole vielä käynyt sovittamassa ainuttakaan pukua, enkä oikeastaan enää edes tiedä mitä haluan. Varmat ajatukseni vahvasti mustavalkoisesta puvusta tuntuvat hajoilevan ja tuntuu, että haluankin nyt valkoisen puvun, jossa on mustia mausteita, mutta ei lähellekään niin runsaasti kuin aiemmin ajattelin. Aikaisempi The Puku tuntuu nyt liian mustalta, vaikka onkin k-a-u-n-i-s! Ja hääthän ovat muutamaa päivää reilut 7 kuukauden päästä ja joillakin puvuilla on kuulemman puolen vuoden tilausaika. Eli - apua!

Itseasiassa sain yllättävää apua viime yönä unessa. Oli häät ja minulla oli ihana puku! En valitettavasti muista sitä kunnolla, mutta jotain siitä jäi mieleen.
Puku oli off-shoulder-mallinen ja melko a-linjainen. Voisi sanoa, että malliltaan se oli alla olevan kuvan tyylinen. Kangasta tosin oli enemmän alaosassa, noin sileä puku ei ollut:

Vyötärön kohdalla oli tämän seuraavan puvun tyylinen pitsi. Pitsikuvio jatkui myös puvun takaosassa kuvan tyylisesti, ehkä vähän runsaampana. Pienen laahuksen sai napilla ylös. Pitsiosan päällä oli sitten muutama äitin virkkaama kaunis lumihiutale  Olin siis alitajuisesti lisännyt aikaisemmin blogissa pohtimaani lumihiutale-teemaa pukuun.


Ei tuo puku nyt ihan hullulta kuulosta. Mustaa olisi sopivasti ja tykkään tosi paljon off-shoulder-tyylisestä yläosasta! Tuollaista pukua ei luonnollisesti löydy suoraan, joten tulisiko tässä marssia täällä Suomessa ompelijan tykö vai uskaltautuisiko sitä tilaamaan koko komeuden Kiinasta. Miten aikaisin puvun teko pitää aloittaa ompelijan kanssa?

Positiivisen ongelman koko pukuhässäkkään tuo vielä se, että olen nyt laihtunut yhteensä 7 kiloa. Enkä ajatellut lopettaa urakkaani. Jos puvun tilaa joko liikkeen kautta tai ominpäin karmivalla riskillä, mitkä mitat ja minkä koon ilmoitan?! Puku on todennäköisesti jossain suhteessa kuitenkin 7 kuukauden päästä väärän kokoinen ja se pitää kiikuttaa ompelijalle. Voi miksen aloittanut laihduttamista jo aiemmin!

Pukupohdinta jatkuu, ja yritän ymmärtää, ettei aikaa ole liikaa...

8 kommenttia:

  1. Voi kuinka hauska, että näit puvun unessasi :) tilaamisesta en osaa sanoa mitään..

    VastaaPoista
  2. Jos haluat tilata puvun Kiinasta, niin voin kenties auttaa. Asun parinkymmenen minuutin bussimatkan paassa haapukukadusta, jolta loytyy satoja liikkeita ja lukemattomia erilaisia haapukuja. Ehka sielta loytyisi tuo sinun unen pukusi :)

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä puvun metsästykseen! Itselläni on jo puku ja olen varautunut siihen, että se täytyy vielä käyttää ompelijalla jotta istuu kuin hansikas. Itse olen uurastanut painon kanssa jo 5kk ja tulos on vasta -4kg... Olen niin kade!

    VastaaPoista
  4. Ihan turhia stressailet! Jos teettää haluat, niin ota ihmeessä yhteyttä ja tehdään sinulle un(elm)iesi puku. :)

    Käyn Tampereella kerran pari kuukaudessa, joten ainakin suunnittelun ja mittojen oton voi hoitaa helposti siellä. Miksei sovituksetkin, jos sopiva paikka löytyy.

    Ja hyvin ehtii. Mitä aikaisemmin olet liikkeellä, sitä paremmin ehdimme tilata juuri sopivat kankaat ja sopia tapaamisaikataulut, mutta kyllä kuukaudessakin ehtii. :)

    www.pukuni.fi
    www.pukuni.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. Ooh sara, asut lähellä monen morsiamen unelmakatua :D

    Ja kiitos Saara vastauksesta. Olen pitänyt myös Pukunia yhtenä vaihtoehtona puvun hankkimiseksi :)

    VastaaPoista
  6. mimo, Siella kadulla menee paa ihan sekaisin kaikista niista haa- ja juhlapuvuista! :) Ja kun hinnatkin ovat ihan eri kuin Suomessa. Yksi iltapuku onkin tullut jo ostettua.

    VastaaPoista
  7. mimo, jos tilaat Kiinasta, joudut kuitenkin etsimään ompelijan, sillä valmispukuhan ei (juuri)koskaan ole sopiva ostajalleen, vaan se on muodistettava.
    Jos hankit ompelijan Suomesta, häne tekee juuri ennen häitä vaadittavat muutoksetkin, mikäli vielä laihdut lisää jne.

    VastaaPoista