torstai 29. maaliskuuta 2012

Somistus

Somistus - tuo ihana asia, joka meinasi toteutuksen myötä päättyä pompom-painajaiseen.


Kuva: Jaakko Leimio
 Hääsuunnitelmissa juhlapaikan somistus oli vahvasti mukana koko suunnitteluvuoden ajan. Suunnitteluideat lähtivät meidän teemaväreistä mustasta, valkoisesta ja tummanpunaisesta, ja täydentyivät myöhemmin vuoden aikana lumihiutale-idean pälkähdettyä päähäni.

Pöytiin hankin jo hyvissä ajoin mustat kaitaliinat sekä tuhansia timantteja ja satoja kankaisia ruusun terälehtiä. Kaitaliinat menivät käyttöön, muut ostokset eivät. Lumihiutale-teeman myötä aloin haaveilla virkatuista lumihiutaleista pöydissä. Käsityöihme-äitini toteutti idean ja teki vieraslahjoihin sekä pöytiin yhteensä lähemmäs pari sataa (?) virkattua lumihiutaletta ♥ Ne olivat upeita, eikä kellään taatusti ole samanlaisia! Lumihiutaleiden lisäksi pöytiin tuli sekä kirkkaita että punaisia tuikkukuppeja


Kuva: Jaakko Leimio


Kuva: Jaakko Leimio

Jossain vaiheessa suunnittelun aikana menin päätä pahkaa ihastumaan pompomeihin eli silkkipapereista tehtyihin palloihin. Virhe. Niiden teko ei ollut kivaa, ainakaan jos muuhun askarteluun vertaa ja juhlapaikalla niiden avaaminen vei monen ihmisen ajan (melkein koko perjantaipäivän sekä -illan!) ja hermot. Kiitos ja anteeksi kaasot ja äiti. Onneksi ne sentään näyttivät ihanilta sekä katossa roikkumassa että pöydissä. Mietin pitkään mitä pöytiin hommaamiini maljakkoihin tulisi. Alunperin suunnittelin niihin valkoisia tulppaaneja, mutta testikattauksessa tulppaaneissa oli vaan liikaa vihreää, vaikka lehdet ottikin pois. Niinpä laitoin maljakkoihin vettä, sellofaania ja maljakon päälle liimasin puolikkaan pompomin - tuli ihanat "pöytäkukat"!
pompompompompompom

Meidän pöydässä oli myös musta kaitaliina, lumihiutaleita ja kynttilöitä. Muutaman puolikkaan pompomin laitoin myös pöydälle, kun en niille muuta paikkaa keksinyt, lisäksi pöydällä olivat meidän nimikirjaimet. Väriä toi kimppuni omassa maljakossaan. Tykkäsin meidän pöydästä kovasti!

Meidän pöytä. Kuva: Jaakko Leimio
 Valokuvauspömpeli-huoneeseen hallaharsolla peitetylle seinälle viritimme narun, johon kiinnitimme meidän kuvia lapsuudesta aina yhteisiin päiviin. Kuvia olisi voinut laittaa enemmänkin, mutta somistustarmo loppui morsiamelta häiden aattona aivan kesken.

Kuvia hääparista. Kuva: Jaakko Leimio
 Noutopöydässä oli pitopalvelun puolesta rutattu valkoinen kangas, jonka päälle tuli kolme kruunukynttilää sekä kaksi erikokoista pompom-maljakkoa. Oli oikein tyylikäs kokonaisuus mielestäni sekin :)

Noutopöydän fiilistä ja paras kakku ikinä! Kuva: Jaakko Leimio

Yleiskuvaa ja pompom-taivas. Kuva: Jaakko Leimio


3 kommenttia:

  1. Kiva ja koherentti kokonaisuus! :) Erityisesti nuo lumihiutaleet tuovat oman erityisyytensä somistukseen persoonallisuudellaan.

    VastaaPoista
  2. Hei Mimo!

    En löytänyt täältä s-postiosoitettasi, mutta haluaisin kysellä sinua mukaan yhteen lehtijuttuun. Pystyisitkö laittamaan minulle s-postia osoitteeseen hm.maxie@gmail.com, niin kerron lisää. Kiitos paljon jo etukäteen!

    Terveisin Heini

    VastaaPoista