keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Kutsut

Tampereen häämessuista alkaen olen pohtinut kutsuasioita vähän tarkemmin. Olen tehnyt aika paljon graafista suunnittelua sekä työasioissa että harrastuksena, joten asetan itselleni paineita suunnitella meille kauniit kutsut. Olen ajatellut, että kutsupohjana olisi Now & Foreverin Fantasia korttitasku mustana. Sisäsivulle tulisi sitten valkoiselle paperille itse printattu kutsu ja korttitaskuun taiteltuna tarkempi hääinfo. Itse kutsu voisi olla jotain tämänkaltaista:


Olen melko tyytyväinen tuohon kuvistuskuvaan. Ainut mikä siinä mietityttää on se, onko kuva liian monimutkainen ja kiekurainen? Olisiko meidän tyyli vähän rauhallisempi ja yksinkertaisempi? Tai se, onko tuo kuva liian raju, johtaako se väärään tunnelmaan?
En nopsaan löytänyt parempaa brushia photoshopiin, joten katson tykkäisinkö tuosta jatkossa ilman epävarmuutta. Jos en, on sitten vielä etsittävä mukavampia kiekuroita :)
Kuva ja fontti kärsivät luonnollisesti pienennyksestä, mutta näyttävät oikeasti aika kivoilta. Fontti on nimeltään Poor Richard.


Johonkin kohtaan kutsuun haluaisin liittää ihanan Talvihäät-valssin kertosäe-pätkän:

"Kun kietoutuu huntuun huurteiseen puu,
se parhaimpiinsa hääjuhlaan pukeutuu.
Jääpeitteissään järvi käy säihkymään,
kun talvihäät vietetään."

Tuon Talvihäät-valssin ansiosta aikoinaan lopulta päädyin siihen, että haluan viettää hääni talvella. Valssin tekijät Pertti ja Hannu Oskala, isä ja poika, ovat muuten minulle hyviä tuttuja lapsuuden ja nuoruuden kuoroharrastuksesta :)


Ensimmäinen hääostoksenihan oli kutsujen postimerkit. Aloitin siis selvästi tärkeimmästä päästä ja hankin nämä merkit:


Mutta nyt tuo ostos on alkanut vähän harmittaa. Postimerkit kun eivät ollenkaan käy väreihin. Herranjestas! Talvinen merkki kyllä on ja mielestäni ehkä kaunein merkki Suomessa pitkään aikaan, muttakunmuttakun... se on  s i n i n e n !  Mietinkin nyt pitäisikö sittenkin vaihtaa merkit toisenlaisiin. Valinnan varaa ei oikeastaan kauheasti ole, jos vaatii, että merkkien pitäisi sopia teemaväreihin mustaan, valkoiseen ja tummanpunaiseen. Vaihtoehtoja on tasan yksi:

Ja mikä "mukavinta", nuo ruusu-merkit on postin nettikaupassa loppuunmyyty. Jos siis noita halajan, on lähdettävä kierrokselle Tampereen postikonttoreihin. Huoh.
Postimerkkejä minulla kyllä kuluu postcrossing-harrastuksen puitteissa paljon, joten nurkkiin nuo ylimääräiset merkit eivät jäisi pitkäksi aikaa pyörimään käyttämättömänä. Nimim. tälläkin hetkellä omistan postimerkkejä noin 300 euron edestä...

Kutsun saajalle ehkä postimerkkiä tärkeämmäksi saattaa kuitenkin nousta itse kuoren sisältö :] Se on vaan se bridezilla mikä nostaa päätään aina tasaisin väliajoin ja saa kaakattamaan mm. postimerkkien värivirheistä.

3 kommenttia:

  1. Minusta tuo kutsu on hiiiiiiiiieno.:) ..eikä yhtään liikaa koukeroita ja fonttikin on hieno.:)

    VastaaPoista